Laser για αντιμετώπιση πανάδων

Laser για αντιμετώπιση πανάδων

Οι δυσχρωμίες του δέρματος επιστημονικά αναφερόμενες ως μέλασμα, οι γνωστές σε όλους μας πανάδες αποτελούν ένα συχνό και ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα.
Οι αντιαισθητικές αυτές μελαχρώσεις εμφανίζονται στο πρόσωπο, στον κορμό, στα άκρα και εμφανίζονται συνήθως στο δέρμα μετά απο την συνεχή έκθεση στον ήλιο, ο οποίος επιδρά προκαλώντας φωτογήρανση.
Αφορούν κυρίως γυναίκες αλλά μπορεί συχνά να εμφανιστούν και σε άνδρες, ενω όσο περνούν τα χρόνια το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Είναι οι πανάδες επικίνδυνες;

Η εμφάνιση των πανάδων δεν σχετίζεται με καμία ασθένεια και ούτε πρόκειται για κάποια νόσο του δέρματος. Το πρόβλημα είναι αισθητικό και οφείλεται σε δυσλειτουργία των κυττάρων του δέρματος που ονομάζονται μελανοκύτταρα και έχουν άμεση συσχέτιση με την παραγωγή μελανίνης.

Μπορώ να απαλλαγώ οριστικά απο τις πανάδες;

Φυσικά και υπάρχει τρόπος οριστικής απαλλαγής απο τις ενοχλητικές πανάδες. Μια απο τις αποτελεσματικότερες θεραπείες ειναι το Laser Gentle LasePro του οίκου Candela, λέιζερ τελευταίας γενιάς. Το λέιζερ εκπέμπει μια ακτίνα υψηλής έντασης φωτός που κατευθύνεται στοχευμένα στην σκούρα κηλίδα του δέρματος. Λόγω του σταθερού κύματος της δέσμης φωτός απορροφάται μόνο απο το χρώμα και συγκεκριμένα απο την μελανίνη της πανάδας.

Είναι επίπονη η διαδικασία εφαρμογής του Laser;

‘Οχι, η διαδικασία δεν είναι καθόλου επίπονη. Η Ιατρός εφαρμόζει τοπικά αναισθητική κρέμα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενόχληση.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Η ιατρός κατόπιν κλινικής εξέτασης της δυσχρωμίας διαπιστώνει την έκταση και το βάθος των πανάδων ώστε να προτείνει το θεραπευτικό πρωτόκολο που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής.
Συνήθως απαιτούνται 1-2 εφαρμογές ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Δεν απαιτείται καμία ειδική προετοιμασία πριν τη θεραπεία.
Τέλος η διαδικασία διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά.
Μετά το τέλος της θεραπείας οι κηλίδες έχουν πιο σκούρο χρώμα το οποίο υποχωρεί εντός των επόμενων ημερών αφήνοντας ένα τελείως υγιές δέρμα.
Κρίνεται αυστηρώς απαραίτητη η χρήση αντηλιακού σκευάσματος καθώς και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο.

About Author

Related posts