Κάθε φoρά που ένα σπυράκι αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόσωπό μας η εμφάνισή μας επηρεάζεται και η ψυχολογία μας πέφτει. Σκεφτείτε τι συμβαίνει όταν πολλά σπυράκια κάνουν την εμφάνισή τους. Μιλάμε φυσικά για την ακμή.
Τι είναι η ακμή;
Η ακμή οφείλεται σε διαταραχή της λειτουργίας του θύλακα της τρίχας και του σμηγματογόνου αδένα. Εμφανίζεται όταν οι πόροι φράσσουν . Το σμήγμα, που κάτω από κανονικές συνθήκες ρέει προς την επιφάνεια του δέρματος, μπλοκάρεται μέσα στο θύλακα και βακτήρια όπως το P. Acnes αρχίζουν να αναπτύσσονται.
Πότε βοηθάει η μεσοθεραπεία ;
Αφού έχει ξεπεραστεί η οξεία φάση της φλεγμονής για την αντιμετώπιση των ουλών. Καθώς και σε περιπτώσεις λιπαρού τύπου δέρματος με προδιάθεση για ανάπτυξη ακμής σαν πρωτόκολλο πρόληψης.
Τι υλικό χρησιμοποιείται;
Μια στοχευμένη θεραπεία για τα ρυπαρά δέρματα. Εγκεκριμένα σκευάσματα που περιέχουν βιοενεργά μόρια τα οποία αποδεδειγμένα εμποδίζουν τη δράση του ενζύμου 5-α-reductase και του P. acnes συμβάλλοντας στον έλεγχο της ακμής. Επίσης για την θεραπεία των ουλών από ακμή χρησιμοποιούνται σκευάσματα με υαλουρονικό οξύ.
Πως γίνεται; – Πονάει;
Η Μεσοθεραπεία όπως έχει ήδη τονιστεί είναι ενέσιμη θεραπεία και εκτελείται από εκπαιδευμένο ιατρό, με τη χρήση πάρα πολύ λεπτής, εξειδικευμένης για αυτή τη χρήση μόνο, βελόνας. Εισάγουμε στο μεσόδερμα ανά 0.3-0.5 εκατοστά περίπου, πολύ μικρές ποσότητες του διαλύματος της μεσοθεραπείας.
Πριν την θεραπεία γίνεται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας λιδοκαίνης/ πριλοκαίνης στις υπό αγωγή περιοχές για τουλάχιστον 40 λεπτά. Έτσι καταφέρνουμε μείωση των ενοχλημάτων κατά ένα 80%
Έχει παρενέργειες;
Επειδή πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία, πάντα υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας σε κάποια σημεία μικρής μελανίας, πιθανότητα που αυξάνεται με κάποιες φαρμακευτικές αγωγές σχετικά με τις οποίες θα σας έχει ενημερώσει ο γιατρός σας (π.χ. αντιφλεγμονώδη φάρμακα, aspirin, mesulid, voltaren, αντιπικτικά). Μετά το πέρας της θεραπείας υπάρχει μια ήπια ερυθρότητα που υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες.
Δείτε το πριν και το μετά!