Θεραπεία Υπεριδρωσίας – Έκγχυση Βοτουλινικής Τοξίνης

Η υπεριδρωσία έχει ψυχολογικές, κοινωνικές και επαγγελματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα του ατόμου, σήμερα χάρη στις μεθόδους της σύγχρονης Ιατρικής μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με επιτυχία.

Τι είναι;

Υπεριδρωσία είναι η υπερβολική παραγωγή ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες συγκριτικά με αυτή που απαιτείται για τη θερμορύθμιση του σώματος. Δεν προκύπτει από τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, αλλά ούτε από την άσκηση ή την έντονη συναισθηματική φόρτιση. Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση.

Η υπεριδρωσία μπορεί να εκδηλώνεται με:

  • υπερβολική εφίδρωση στις παλάμες και τα πέλματα
  • υπερβολική εφίδρωση στο πρόσωπο ή το τριχωτό της κεφαλής
  • υπερβολική παραγωγή ιδρώτα στις μασχάλες.

Πως αντιμετωπίζεται;

Η θεραπεία της υπεριδρωσίας με βοτουλινική τοξίνη θεωρείται η πιο αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος, καθώς

  • δρα άμεσα,
  • έχει μηδενικές παρενέργειες και
  • διάρκεια αποτελέσματος 6 και περισσότερων μηνών.

Ο σχεδιασμός της θεραπείας ξεκινάει με την επιβεβαίωση της διάγνωσης .

Στη συνέχεια γίνεται έγχυση της αλλαντικής τοξίνης σε πολλαπλά σημεία και η δοσολογία καθορίζεται από ειδικά πρωτόκολλα για την πάθηση αυτή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε σκεύασμα της βοτουλινικής τοξίνης, όπως Botox ή Dysport.

Η προετοιμασία για τη θεραπεία είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι ευπρεπισμός της μασχάλης και χρήση κρεμάς λιδοκαΐνης/πριλοκαϊνης για τοπική αναισθησία. Η περιοχή που εμφανίζει υπερέκκριση ιδρώτα σχεδιάζεται και μαρκάρονται τα σημεία έγχυσης, με απόσταση 2,5cm μεταξύ τους. Στη συνέχεια γίνεται προσεκτική έγχυση της κατάλληλης δοσολογίας της τοξίνης,με χρήση πολύ λεπτής βελόνας. Σε περιπτώσεις υπεριδρωσίας σε άλλες περιοχές όπως τα πέλματα και οι παλάμες, η θεραπεία γίνεται με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο προσαρμόζεται η δοσολογία.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!

Ανανεώστε τον εαυτό σας μέσα από τις υπηρεσίες μας!

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Διάλεξε την υπηρεσία που σου ταιριάζει!

ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

Κανε αυτό που ονειρεύεσαι ακόμα πιο οικονομικά!